Zpět

CAIM na Restrukturalizačním fóru 2017

Štítky:

1.11.

V kongresovém centru ČNB se setkali 31. 10. odborníci na restrukturalizace firem, finanční poradci, bankéři, právníci, krizoví manažeři a insolvenční správci. O Restrukturalizační fórum 2017 byl letos rekordně velký zájem a sešlo se na něm více než 200 účastníků. Není pochyb, že akce si získává stále více příznivců a hlavně prestiž. Přispěli k tomu i zástupci CAIM v čele s Petrem Karáskem.

Interim manažeři na konferenci ukázali aktuální problémy firem prostřednictvím konkrétních příkladů z praxe ze tří různých oborů podnikání. V panelu nazvaném "Proč to nedopadlo? Restrukturalizační Bakaláři" vystoupili se "svými" příběhy: Václav Korcan, Ladislav Novák a Jiří Šmíd. Předvedli, že interim manažeři umí perfektně vyhodnotit situaci, navrhnout efektivní řešení a zrealizovat ho. Zkrátka, že ví přesně, co a jak je potřeba ve firmě změnit, i když je každý případ svým způsobem jedinečný. Někdy však ani odborník nestačí...

„Přestože mají firmy snahu řešit situaci ve spolupráci s odborníkem – interim manažerem, nemusí se restrukturalizace podařit, když například chybí majitelům odhodlání skutečně zrealizovat ve firmě potřebné změny. Majitelé i manažeři podniků v problémech někdy nezvládají přiznat si svoje chyby nebo nereálné představy, pak se ale nemohou posunout dál,“ shrnul Václav Korcan z České asociace interim managementu.

Místopředseda CAIM Petr Karásek panel moderoval a jemu také patřil závěr konference. Na jeho podpis či věnování do jeho zbrusu nové knihy "Léčení firem v krizi", se stála fronta, stejně jako na podpis Miroslava Singera do jeho publikace "Jak shodit kila a oslabit korunu".

Fotky

Galerie