Zpět

Tisková zpráva z květnového semináře

Štítky:

28.5.

Česká asociace interim managementu uspořádala ve čtvrtek 23.5. seminář zaměřený na řešení aktuálního problému řady malých a středních českých firem, kterým je problém nástupnictví původních zakladatelů a vlastníků.

Angažování interim manažera může pomoci vlastníkům, kteří doposud zastávali i výkonné manažerské funkce, do určité míry poodstoupit z operativního řízení firmy a věnovat se více strategickému rozvoji či řešení nástupnictví. Zkušený interim manažer tak může ulehčit zapojení potomků vlastníků do vedení, aniž by tento proces pro firmu znamenal enormní riziko.

Seminář se zaměřil i na řešení typických konfliktních situací ve vztazích mezi manažery a vlastníky. Příkladem jsou obavy vlastníků svěřit řízení firmy najatým manažerům, obavy, zda poodstoupením z výkonné funkce nedojde ke změně identity a hodnot jimi budované firmy, případně jakým způsobem si mohou vlastníci ponechat dostatečnou kontrolu nad vývojem ve firmě. Téma bylo prezentováno jak zástupci vlastníků, tak zkušenými manažery, a zazněl i pohled nezávislého odborníka na personální vztahy.

Pro velký zájem bude seminář na podzim pravděpodobně opakován i mimo hlavní město.